Spinazie quiche

Het is net een mooie taart zo’n quiche. Echt een feestje om te eten. De bodem is van zacht deeg en is te combineren met heel veel soorten inhoud. Deze vegetarische quiche is een heerlijk winterse oppepper die veel voedingsstoffen bevat.

Vindt je het moeilijk om een mooie bodem te maken? Kies dan voor het kant en klare bladerdeeg voor hartige taart die je kunt vinden in de diepvries van de supermarkt.

Spinazie quiche

Kook/bak tijd 1 uur
Totale bereidingstijd 3 uur
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

Voor de inhoud

  • 250 gr cherry tomaten
  • 800 gr verse spinazie gewassen
  • 1 stuks courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 125 gr geitenkaas op rol
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • olijfolie
  • Zout en peper

Voor de bodem

  • 250 gr bloem
  • 125 gr roomboter ongezouten
  • Zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels water
  • 1 eidooier

Instructies

De bodem

  1. Zeef de bloem in een ruime kom en maak er een kuiltje in.
  2. Snij de ijskoude roomboter in blokjes en leg in het kuiltje van de bloem. Voeg daar de eidooier, een snufje zout en de suiker aan toe.
  3. Snij met behulp van twee messen tot een kruimelig deeg. Voeg dan het water toe en kneed met je handen tot een egaal stevig deeg. Mak er een bal van.
  4. Wikkel de deeg bal in vershoudfolie en leg 2 uur te rusten in de koelkast.
  5. Bestrooi het keukenblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 3-4 mm dik. Vet een taart of quiche vorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Doe dit steeds in rijen naast elkaar, prik om de centimeter.

De inhoud

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de cherry tomaatjes. Was de courgette en snij in plakken van 3 mm.
  2. Bak de cougette plakken in een koekenpan in wat olijfolie tot ze een beetje bruin kleuren. Leg de plakken vervolgens in de quiche bodem. Bestrooi met wat zout en peper.
  3. Verhit in dezelfde koekenpan weer wat olie. Fruit daarin de ui en knoflook, dit duurt 2-3 minuten. Voeg dan de spinazie hand voor hand toe en laat geheel slinken. Je zal er van op kijken hoeveel spinazie er in jou koekenpan past. Bestrooi de spinazie met zout en royaal peper.
  4. Als alle spinazie in de pan is geroerbakt met de ui en knoflook, doe je het geheel in een fijne zeef. Laat het spinaziemengsel goed uitlekken. Duw er met behulp van een lepel het vocht goed uit.
  5. Verdeel de spinazie over de courgette in de quiche bodem. Leg daarop de cherry tomaatjes. Snij de geitenkaas in plakken en verdeel tussen de cherry tomaatjes.
  6. Klop de eieren los en voeg de room toe. Klop het geheel nogmaals. Maak het mengsel op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de vulling.
  7. Bak de quiche 55 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating