Een heerlijk wok gerecht met rijstnoedels. Harde, bijna doorzichtige slierten als ze in de verpakking zitten, maar prachtig wit en zacht na ze kort te hebben geweekt in heet water. Ze zijn te combineren met allerhande oosterse wok schotels. Doordat ze zo zacht zijn, zijn ze favoriet bij de kinderen!
Thaise wok
Hoeveelheid 4 personen
ingrediënten
- 250 gr Rijstnoedels
- 2 el olijfolie
- 400 gr kipfilet in blokjes
- 1 tl gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 paprika rood
- 1 prei
- 3 wortels
- 200 ml kippenboillon
- 3 el Thaise vissaus
- 3 el oestersaus
- peper en zout
- knapperige gebakken uitje (kant en klaar) – optioneel
Instructies
-
Week de rijstnoedels volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Snij de rode peper (zonder zaadjes) in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de prei in ringen en de paprika in kleine blokjes. Rasp de wortels, snij in de lengte in en snij over de breedte in kleine maantjes.
-
Verhit de olijfolie in een wokpan en bak daarin de peper en knoflook zacht aan in 1 minuut.
-
Voeg de kipfilet (in blokjes) toe en bestrooi met de gemberpoeder. Bak de kipfilet 2 minuten.
-
Voeg nu de prei, paprika en wortel toe en bak 3-4 minuten mee.
-
Blus af met de kippenboillon en voeg de vissaus en oestersaus toe. Verwarm het geheel 2-3 minuten goed door. Maak op smaak met zout en peper.
-
Natuurlijk kun je het wok gerecht bij de noedels doen en als een 1-pans gerecht serveren. Voor een mooie uitstraling serveer je de onderdelen apart. Strooi vast wat gebakken uitjes op de noedels.
Laat een reactie achter