Chocolademousse

Chocolademousse…welke vrouw is er niet dol op? Al moet ik zeggen dat de ene mousse meer mijn favoriet is als de andere. Er zit nogal wat smaak en structuur verschil in. Waar de ene zeer compact en vol is, is de ander luchtig en romig. Deze mousse heeft een heel mooie luchtige structuur en proeft niet als een chocolade bom. Door de manier van bereiden en het vleugje cognac is er een mooie balans ontstaan. Maak maar snel en ontdek of dit ook jou favoriet is!

Chocolademousse

Kook/bak tijd 30 minuten
Totale bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Hoeveelheid 6 porties

ingrediënten

  • 100 gr pure chocolade
  • 40 gr koude roomboter
  • 3 eieren
  • 40 gr poedersuiker
  • 1 el cognac

Instructies

  1. Hak of breek de chocolade in stukken. Snij de roomboter in kleine blokjes. Voeg de chocolade en boter samen in een kom die goed tegen hitte kan.
  2. Zet een klein pannetje met een laagje water van 3 cm op de hittebron en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag. Zet de kom met de chocolade en roomboter op het pannetje zodat de chocolade en boter zal smelten. Roer regelmatig door. Deze manier van verwarmen noem je au-bain-marie.
  3. Splits de eieren (eiwit en eidooier apart). Klop de eidooiers een voor een door het chocolademengsel met een garde.
  4. Zeef de poedersuiker boven de chocolade en spatel er doorheen. Voeg de cognac toe en spatel ook die erdoor.
  5. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je de kom op zijn kop kan houden en de eiwitten er niet uit vallen, zijn de stijf genoeg.
  6. Roer de eiwitten portie voor portie, rustig, door het chocolademengsel.
  7. Verdeel de chocolademousse over leuke glaasjes.
  8. Garneer eventueel met wat kersen en/of slagroom.
  9. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating