Kruidcake met olijfolie

 

Totale bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid 12 personen

ingrediënten

  • 4 eieren
  • 130 gr suiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • 200 ml schenk stroop
  • 200 ml olijfolie extra virgin van Olivarera
  • 100 ml water
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el speculaaskruiden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Mix de eieren met de suiker, in een ruime kom, tot een schuimige massa.

  3. Voeg al mixend de gemberpoeder, stroop, olie en het water toe. De vloeibare onderdelen voeg je schenkend, met een kleine straal, toe. 

  4. Zeef het bakmeel en de kruiden. Neem de kom met het eimengsel en voeg het bakmeel en de kruiden toe. Spatel alles voorzichtig erdoorheen tot een samenhangende massa.

  5. Neem een cakeblik van 30 cm lengte en vet in of gebruik bakpapier. 

  6. Giet het mengsel in het bakblik. Het kan zijn dat als je grote eieren hebt gebruikt, het nogal veel is voor de grootte van het bakblik. Giet het bakblik vol tot 2-3 cm onder de rand. 

  7. Bak de cake in 50 minuten gaar in de oven.

  8. Laat de cake in het bakblik afkoelen en verwijder daarna pas het bakblik.

Reacties

Eén reactie op “Kruidcake met olijfolie”

  1. Olivarera avatar
    Olivarera

    Deolijfolie van Olivarera die voor dit receptis gebruikt is verkrijgbaar in diverse winkels en binnenkort ook via de webshop op http://www.olivarera.eu. Met een mailtje via info@olivarera.eu kunt u ook uw olijfolie bestellen en maakt u ook de recepten die Lies voor ons heeft bedacht.

    Met uw aankoop steunt u kleinschalige boeren in Zuid Spanje, die op gepassioneerde wijze hun ecologische olijfolie produceren. Deze is van heerlijke kwaliteit en is niet te vinden in de supermarkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating