ingrediënten
- 4 eieren
- 130 gr suiker
- 1 tl gemberpoeder
- 200 ml schenk stroop
- 200 ml olijfolie extra virgin van Olivarera
- 100 ml water
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 el speculaaskruiden
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Mix de eieren met de suiker, in een ruime kom, tot een schuimige massa.
-
Voeg al mixend de gemberpoeder, stroop, olie en het water toe. De vloeibare onderdelen voeg je schenkend, met een kleine straal, toe.
-
Zeef het bakmeel en de kruiden. Neem de kom met het eimengsel en voeg het bakmeel en de kruiden toe. Spatel alles voorzichtig erdoorheen tot een samenhangende massa.
-
Neem een cakeblik van 30 cm lengte en vet in of gebruik bakpapier.
-
Giet het mengsel in het bakblik. Het kan zijn dat als je grote eieren hebt gebruikt, het nogal veel is voor de grootte van het bakblik. Giet het bakblik vol tot 2-3 cm onder de rand.
-
Bak de cake in 50 minuten gaar in de oven.
-
Laat de cake in het bakblik afkoelen en verwijder daarna pas het bakblik.
Laat een reactie achter