De ‘pie’ is een leuke Engelse gewoonte. Je spreekt het uit als ‘paai’. Het is een bladerdeeg bakje óf dakje met daarin óf daaronder kruidig vlees met groenten. Dit recept is een eenvoudige pie, maar niet minder lekker!
Prei-pie met appel en verse worst
Hoeveelheid 4 personen
ingrediënten
- olijfolie
- 600 gr verse worst
- 3 stuks prei
- 3 appel zachte zoete appel zoals elstar
- 1 el bloem
- 1/2 el mosterd liefst wat grovere
- 150 ml groentebouillon
- 3 plakjes bladerdeeg
- roomboter om in te vetten
- 1 ei
Instructies
-
Braad de verse worst in een koekenpan met wat olijfolie.
-
Giet het overige vet van de worst in een ruime hapjespan.
-
Snij de prei in ringen. Was en schil de appels en snij eerst in partjes en dan in stukjes.
-
Verhit de hapjespan en bak daarin de prei ringen 6-8 minuten. Voeg de appel toe en bak 2 minuten mee.
-
Voeg dan de mosterd en de bloem toe. Roer goed door het geheel en bak 1 minuut kort mee. Blus af met de groentebouillon en kook die, al roerend, 2 minuten mee.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Leg het bladerdeeg op het werkblad zodat het iets kan ontdooien.
-
Neem een ovenschaal en vet in. Doe daar het prei baksel in en zorg voor een redelijk glad oppervlak.
-
Verdeel het bladerdeeg over het preimengsel. Zorg dat er aan de rand af en toe een ‘gaatje’ is, of maak gaatjes midden in. Je kunt voor de sier wat vormpjes uit bladerdeeg steken en die op het dakje van bladerdeeg leggen.
-
Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de pie dun met ei.
-
Bak de pie 25 minuten in de oven.
Laat een reactie achter