Categorie: Recepten
-
Zuurkool stoof met groentengratin, aardappelpuree en varkenshaas
Zuurkool, een winterse kost zou je zeggen. Met dit recept geef je de zuurkool een frisse twist waardoor je het ook op wat warme dagen kan eten. En voor wie zelf creatief is; de onderdelen van dit recept zijn heel goed los te gebruiken en te combineren met andere recepten en/of producten.
-
Oma’s appeltaart
Je kent het wel…er zijn van die mensen waar je op visite gaat en je weet het al van tevoren…die lekkere taart zal er weer zijn. Zoals diegene dat recept maakt, zo kan niemand anders het. Zo ook met die appeltaart van mijn moeder. Oma’s appeltaart genoemd omdat zelfs mijn kleine zoontje er zo verzot op is. Ter ere van haar verjaardag maakt ze deze appeltaart in veelvoud, want iedereen die komt wil…appeltaart.
-
Merengue taart “winterkoning”
Dit is zo’n taart waarvan alle monden open vallen! Een prachtstuk…ware kunst. Het water loopt je in de mond en er is geen houden aan; iedereen zal de taart, hoe mooi ook, zo snel mogelijk willen proeven. Als je de taart ziet zou je verwachten dat die zwaar op de maag zal vallen en erg zoet is. Nou, ik kan je gerust stellen.