Categorie: Hoofdgerechten

  • Pittige witte kool salade

    Pittige witte kool salade

    Pittige salade voor zowel lunch als groente onderdeel van het diner te gebruiken. De peper en ananas zorgen voor een prachtige balans. Dit gerecht pas heel goed in het dieet van sporters en van degene die ‘een paar kilo kwijt willen’.

  • Gevulde portobello

    Gevulde portobello

    Maar dat ziet er gaaf uit! Inderdaad. En nog cholesterol bewust ook. Want weet je dat paddenstoelen en zwammen veel vitaminen en kalium bevatten? Deze uit de kluiten gegroeide kastanje champignon is niet heerlijk te combineren met groenten en kaas. Paddenstoelen zijn…

  • Bloemkool uit de oven

    Bloemkool uit de oven

    GAAF zo’n hele bloemkool op je bord. Weliswaar een mini bloemkool, maar het staat zo schattig! En wat is die bloemkool dan boterzacht. Hollandse pot is echt zo erg niet hoor!

  • Witlof wok met rookvlees

    Witlof wok met rookvlees

    Een verrassend ZOMERS recept. Een heel andere manier van het eten van witlof. Het recept is LOW-BUDGET en nog snel gemaakt ook… wat willen we nog meer?

  • Panga-pakketje met rijst en sperziebonen

    Panga-pakketje met rijst en sperziebonen

    Pangafilet op het menu. Verstopt in een pakketje van filodeeg, geserveerd met rijst en sperziebonen uit de wok. Echt een aanrader!

  • Roerbak asperge-broccoli met rijst

    Roerbak asperge-broccoli met rijst

    Een heel ander rijstgerecht als we doorsnee zien. Een heerlijke groente roerbak met ZALM geserveerd met rijst en een KETJAP saus. Een echte aanrader voor wie eens wat anders wil!

  • Prei-pie met appel en verse worst

    Prei-pie met appel en verse worst

    De ‘pie’ is een leuke Engelse gewoonte. Je spreekt het uit als ‘paai’. Het is een bladerdeeg bakje óf dakje met daarin óf daaronder kruidig vlees met groenten. Dit recept is een eenvoudige pie, maar niet minder lekker!

  • Asperge pakketje

    Asperge pakketje

    Asperge is een overheerlijke lente groente. Met de juiste bereiding een boterzachte groente die op veel manieren bereidt en verwerkt kan worden. De vorm van de asperge vraagt om een creatieve behandeling en met dit recept behandelen we die met zorg en respect.

  • Chili bonen met rijst

    Chili bonen met rijst

    Hou jij ook van pittig? Dan is dit iets voor jou! Een gerecht waar je even geduld voor moet hebben maar waarvan je heerlijk kunt genieten. Tijdens het stoven van het vlees begint het genieten al door de heerlijke geur die het verspreidt.

  • Gegratineerde witlof

    Gegratineerde witlof

    Witlof was nooit mijn favoriet; tot dit gerecht op tafel kwam! Een heel andere manier van bereiden waardoor de smaak van de witlof alles behalve bitter is. Een malse groente met kruidige saus. De spekjes zijn de kers op de taart; ze geven een fijne, pittige bite aan het gerecht.