Selfmade Gehaktkruiden

Handig van die potjes of zakjes hoor; Kant en klare (gehakt)kruiden. Alleen over nadelen gesproken; ze bevatten vaak veel zout en je hebt er ook nog eens meer van nodig, om een goede smaak te krijgen. Dat komt door al de toevoegingen die soms worden gedaan.

Hier dan een kruidenmix voor gehakt. Smullen maar!

Selfmade Gehaktkruiden

Hoeveelheid 6 eetlepels

ingrediënten

  • 1 theelepel Zout
  • 2 theelepels Nootmuskaat
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels koriander zaad gemalen
  • 2 theelepels kurkuma gemalen
  • 2 theelepels Kruidnagel gemalen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel anijszaad gemalen
  • 0,5 theelepel gemberwortel gemalen
  • 2 theelepels Knoflookpoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 theelepels uipoeder
  • 0,5 theelepel zwarte peper korrels

Instructies

  1. Neem eerst de peperkorrels en het venkelzaad. Vijzel die fijn met een vijzel. Als je die niet hebt kun je gebruik maken van gemalen peper en het venkelzaad wat kneuzen met behulp van een pollepel.
  2. Meng alle kruiden goed door elkaar.
  3. Bewaar de kruiden in een luchtdicht potje of bakje.

Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Selfmade Gehaktkruiden”

  1. Ton avatar
    Ton

    Hallo Lizette, een heel andere mix dan normaliter op het internet te vinden. Ik wil het een keer proberen. Hoeveel tl. mix gebruik je op 500 gr. gehakt?

    1. Keuken avatar
      Keuken

      Hoi Ton,

      Super dat je deze hebt gevonden dan. Echt heerlijk. Op mn blog staat ook een recept voor een gehaktbrood waarin in de kruiden gebruik.
      Op 500 gram gehakt gebruikt ik 2 el van deze kruidenmix. Als je van niet té gekruid houdt zou ik 1-1,5 el gebruiken.
      Al een idee wat je gaat maken? En ik hoor graag of deze mix je letterlijk en figuurlijk goed in de smaak is gevallen! 😉

      groetjes en veel kook en bak plezier.
      Lizette

  2. Ton Verstraaten avatar
    Ton Verstraaten

    Hallo Lizette. Vandaag gebruikt voor gehaktballen, met ei en paneermeel. Plus scheutje ktetjap na het aanbakken. Anijssmaak vond ik minder lekker voor het warm eten Wellicht beter voor koude hapjes? Ton

    1. Keuken avatar
      Keuken

      Hoi Ton,

      Leuk dat je laat weten dat je het hebt gebruikt. Het zullen vast heerlijke gehaktballen zijn geweest.
      Anijs is erg smaakgebonden. Als je er niet van houdt dan overheerst het al snel. Het wordt veel in warme gerechten gebruikt. Bijvoorbeeld in cannelloni.
      De volgende keer kun je proberen de anijs weg te laten of een heel klein beetje toe te voegen.

      Bedankt en groetjes

Laat een antwoord achter aan Ton Verstraaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating