Ga terug
Afdrukken

Totale bereidingstijd 30 minuten

ingrediƫnten

  • 235 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 15 gram suiker
  • 14 gram vanille suiker (2 zakjes)
  • 55 gram roomboter
  • 150 ml Optimel drinkyoghurt frambozensmaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Neem het bakmeel, de bakpoeder, zout, suiker en vanille suiker en vermeng dit met elkaar in een mengkom.

  3. Snij de roomboter in blokjes en doe bij het meel mengsel in de kom. Mix met de mixer of keukenmachine goed door tot het een kruimelig geheel is.

  4. Voeg al mixend de Optimel drinkyoghurt toe. Kneed als laatste met je handen het geheel tot een samenhangend deeg. 

  5. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol met een deegroller het deeg tot een dikke plak van 7-10 mm. Neem een uitsteek vorm (of een glas) van ongeveer 7 cm doorsnee. 

  6. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

  7. Bak de scones in 15-18 minuten goudbruin en gaar.

  8. Dek de tafel en vergeet de jam niet.