Ga terug
Afdrukken

ingrediƫnten

  • 250 gr roomboter
  • 140 gr poedersuiker + wat extra
  • 14 gram vanille suiker (2 zakjes)
  • 1 eidooier
  • 370 gram bloem
  • perziken of abrikozen jam

Instructies

  1. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.

  2. Doe de roomboter en poedersuiker in een mengkom en klop met de mixer in 5 minuten tot een luchtig geheel. Klopt dan in 2 minuten de vanillesuiker en de eidooier er doorheen.

  3. Zeef de bloem boven de kom en kneed dan met je handen het deeg tot een egale eenheid. Vorm een bal en wikkel in vershoudfolie. Leg het deeg minimaal 45 minuten in de koelkast.

  4. Haal het deeg uit de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 185 graden. 

  6. Bestrooi het werkblad met wat bloem. Neem een deegroller en rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer 3 mm.

  7. Steek met een vormpje, of snij met behulp van een zelf geknipte vorm van karton, de ei-vormen uit het deeg. Je kunt het overige deeg gewoon weer even bij elkaar kneden en opnieuw uitrollen. 

  8. De ene helft van de eieren kun je al op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. De andere helft moeten nog voorzien worden van het 'gat'. Steek dat uit met een rondje, of gebruik weer een zelf gemaakt figuur. 

  9. Leg dan alle ei-vormen (met en zonder gat) op de bakplaat/bakplaten en bak de koeken in 12-15 minuten goudbruin in de oven.

  10. Laat de koeken goed afkoelen.

  11. Neem de koeken waar een gat in zit. Neem nog wat poedersuiker en bestrooi de bovenkant van de koeken met de poedersuiker. Doe dit met behulp van een zeefje om een mooi egaal wit laagje te krijgen. 

  12. Neem de koeken zonder gat. Leg die met de onderkant naar boven. Bestrijk met een dun laagje jam. Plak de koeken met een gat erop.

  13. Eet smakelijk.