Go Back
Afdrukken

Lavendel hangop met honing

Prep Time 30 minuten
Totale bereidingstijd 1 dag 30 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediƫnten

 • 500 ml yoghurt (kan met zowel magere als volle)
 • 1 el citroensap
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 stuks lavendelbloemen
 • 4 el honing
 • slagroom (optioneel)

Instructies

 1. Neem een grote kom. Hang daar een fijne zeef boven. Zorg ervoor dat de zeef vrij hangt.
 2. Neem een dunne theedoek en was die uit met koud water om eventuele zeepresten uit te wassen. Leg de theedoek over de zeef en kom en vorm de theedoek met de zeef mee.
 3. Giet de yoghurt in de theedoek, dus in de zeef. Vouw de overige flappen van de theedoek over de yoghurt heen. Dek de kom goed af met vershoudfolie.
 4. Zet de yoghurt in de koelkast. Dit moet zeker 18-24uur zo staan. Wat er gebeurd is dat het vocht uit de yoghurt in de kom drupt. Wat je overhoudt is een heel stevige soort kwart die heel vol van smaak is; hangop!
 5. Schraap de hangop uit de theedoek.
 6. Neem de lavendelbloemen en ris de kleine bloemetjes los van de steel. Week in water om ze schoon te maken. Voeg de citroensap, vanillesuiker en lavendelbloemetjes aan de hangop toe en vermeng goed met behulp van een garde.
 7. Neem kleine glaasjes om het toetje in te maken. Raadzaam is om echt kleine porties te maken omdat hangop nogal zwaar valt.
 8. Schep een klein laagje lavendel-hangop in het glaasje. Schep daarop de honing. Om de honing aan de buitenkant van het glaasje goed te zien moet je met een lepeltje de honing tegen de kant van het glaasje duwen. Schep er dan weer een laagje lavendel-hangop in en decoreer met een toefje slagroom en eventueel nog wat losse lavendelbloemetjes.