Ga terug
Afdrukken

Procureur

Kook/bak tijd 20 minuten
Totale bereidingstijd 2 uur 20 minuten
Hoeveelheid 6 personen

ingrediƫnten

  • 1 kg procureur (varkensvlees, schouder/hals karbonade zonder bot aan 1 stuk)
  • 7 stuks steranijs
  • 1 tl zout
  • 1 tl piment poeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/4 tl anijszaad
  • 1/4 tl kruidnagel gemalen
  • 4 el honing
  • 4 el dijon mosterd (fijne mosterd)
  • 2 el soja saus

Instructies

  1. Neem het vlees uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier. 

  2. Neem 1 steranijs en maak die fijn met een vijzel of met behulp van de deegroller. Vermeng de vermalen steranijs met de andere droge kruiden. 

  3. Verwarm de oven voor op 150 graden.

  4. Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel. Leg het vlees in een braadslee. Bak het vlees voor 2 uur in de oven. Let op, een half uur voor het vlees klaar is moet het vlees geglaceerd worden. Lees daarvoor onderstaande instructies. 

  5. Neem de honing, mosterd en soja saus en vermeng met elkaar. Zet apart.

  6. Een half uur voor het vlees klaar is, neem de het apart gezette mengsel. Roer nogmaals door elkaar en neem een bakkwast. Wrijf de bovenkant van het vlees in met het honing-mosterd-soja mengsel. Leg dan de rest van de steranijs op het vlees. Bak het vlees verder tot het einde van de baktijd.

  7. Neem het vlees uit de oven. Druppel nog wat uitgelekt braadvocht over het stuk vlees heen. Heerlijk met stoofperen en culinaire aardappels.