Ga terug
Afdrukken

'gewoon' kroten

Totale bereidingstijd 40 minuten
Hoeveelheid 6 personen

ingrediënten

Aardappelpuree

  • 1 kg aardappels
  • 30 gr roomboter
  • 80 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper

Vlees

  • 6 stuks runderlapjes Beef eye
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl tijmblaadjes
  • zout en peper

Groeten

  • 6 voorgekookte kroten
  • 300 gr Bimi
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies

Aardappelpuree

  1. Schil en was de aardappels en snij in stukken. Doe de aardappels in een ruime pan met water en een snufje zout. 

  2. Breng aan de kook, en kook de aardappels in 13 minuten gaar en zacht.

  3. Giet de aardappels af. Warm de melk iets op en voeg bij de aardappels. Snij de roomboter in kleine blokjes en voeg ook toe. Roer het geheel tot een grove puree ontstaat. 

  4. Voeg dan nootmuskaat en peper toe en een snufje zout. Roer de puree goed door elkaar. Gebruik eventueel een bol-schep om de puree mooi op het bord te leggen.

Vlees (let op laatste instructie regel)

  1. Zorg dat het vlees uit de koelkast even op temperatuur kan komen. 

  2. Neem de olijfolie en vermeng met de tijmblaadjes. 

  3. Leg het vlees plat op een bord en bestrooi met zout en peper. Besmeer het vlees daarna met de tijm-olie. 

  4. Deze dunne lapjes vlees hebben maar 3 minuten nodig om gaar te worden in de pan. Doe dit dus pas als laatste.

Groente

  1. Neem de kroten en doe ze in een ruime pan inclusief het vocht uit de verpakking. Bestrooi met een snufje zout.

  2. Vul het vocht wat aan met kraanwater en breng de kroten aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken.

  3. Ondertussen verhit je een wokpan met de olijfolie erin. Zorg voor een hete pan.

  4. Neem de Bimi en wok ze 4 minuten op hoog vuur. Bestrooi met zout en peper. 

  5. Zet dan het vuur wat lager en laat de Bimi nog 3-4 minuten na-garen. Schep regelmatig om.

  6. Nadat het vlees op het bord is gelegd kun je de Bimi ook een mooi plekje geven op het bord. 

  7. Neem de kroten uit de pan en snij in plakjes. Leg de kroten plakjes als een waaier op het bord. 

Opmerkingen en tips

Bimi: is een broertje van de Broccoli en heeft een meer pittige smaak als broccoli. Over het algemeen word alleen de bloem met enkele centimeters van de steel gegeten. 

Timing: Start met het opzetten van de aardappels, ga dan de groente bereiden. Braad als laatste het vlees.