Ga terug
Afdrukken

Sinaasappelcake met olijfolie

Hoeveelheid 10 personen

ingrediƫnten

  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 2 el vanillesuiker
  • 110 gr bloem
  • 100 ml olijfolie extra virgin van Olivarera
  • 0,5 tl zout

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 165 graden.

  2. Splits de eieren en bewaar het eiwit en de eidooiers apart. We gebruiken het beide. Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil. Snij de sinaasappel door en pers wat sap uit. Je hebt 25 ml nodig.

  3. Neem 100 gram van de suiker en doe in een kom. Neem de eidooiers en roer los door de suiker. Voeg de vanillesuiker, sinaasappelsap en sinaasappelrasp toe en mix dit, met behulp van een mixer, 2 minuten op middelhoge stand.

  4. Zeef de bloem en voeg al mixend toe aan het eidooier mengsel. Blijf door mixen en voeg de olijfolie beetje bij beetje toe. 

  5. Neem een vetvrije kom en doe daar het eiwit en het zout in. Mix met de mixer op de hoogste stand tot het eiwit mooi gaat schuimen. Voeg dan beetje voor beetje de suiker toe en blijf mixen tot het eiwit mooi wit en schuimig is en stijve pieken krijgt. 

  6. Neem beide kommen en een spatel. Voeg steeds 1/3 van het eiwit toe aan het eigeel mengsel en spatel voorzichtig door elkaar heen.

  7. Neem je bakvorm (22cm doorsnee) en vet in. Doe het gemaakte beslag in de bakvorm. 

  8. Bak de cake in 45 minuten gaar in de oven.