Knapperige zelfgemaakte frieten

Je kent die zaterdagse dagen wel. Rustig aan opstarten, wat klus werk aan het huis verrichten, de tuin aanvegen en tegen het avondeten een warme douche. Weekend! En wat kun je beter doen als friet eten als je weekend hebt…

Na een weg genomen te hebben langs frietboer, diepvrieszakken en vers gesneden frieten uit het koelvak, heb ik mijn parkeerplek gevonden bij de aardappelboer. Bonken, ofwel grote frieslanders, zijn uitstekend geschikt om zelf heerlijke frieten te maken. Aardappels schillen? not done!

Knapperige zelfgemaakte frieten

Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 1 kg bonken (grote frieslanders)
  • frituurpan met olie
  • Zout optie

Instructies

  1. Verwarm je frituurpan op 150 graden.
  2. Was de aardappels onder koud water en maak de schil schoon met een schuursponsje.
  3. Snij de aardappels eerst in dikke plakken en snij de plakken daarna in repen zodat er frieten ontstaan.
  4. Bak de frieten 6 minuten voor in de frituurpan. Haal ze er daarna uit en laat ze geheel afkoelen buiten de frituurpan. Als het wat kouder is buiten, zet ze dan gerust, afgedekt met een theedoek, in de schuur of bijkeuken.
  5. Verhoog de temperatuur van je frituurpan naar 175 graden.
  6. Bak de frieten in 5 minuten af in de frituurpan. Laat ze daarna goed uitdruppen zodat ze niet te vet zijn.
  7. Bestrooi naar wens met zout.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating