Easy appelmoes

Nog nooit appelmoes gemaakt? Dan is dat nu de hoogste tijd! Erg simpel en nog heel erg lekker ook.

Schillen, snijden en koken maar!

Easy appelmoes

Hoeveelheid 2 liter

ingrediënten

  • 2 kg appel (goudreinette , elstar of jonagold)
  • 3 kaneel stokjes
  • 2 el kaneel poeder
  • 100 gr suiker
  • 2 el citroensap

Instructies

  1. Was de appels, schil ze en verwijder het klokkenhuis.
  2. Doe de appelparten in een pan en voeg 800ml water, de kaneel stokjes, de kaneel poeder en de suiker toe.
  3. Breng aan de kook en roer regelmatig.
  4. Als de appels mooi zacht zijn geworden (ong. 20 minuten) verwijder je de kaneel stokjes.
  5. Zorg ervoor dat de appels tot moes worden door gebruik te maken van een staafmixer of een draaizeef. Je kunt daarmee zelf beslissen hoe fijn je de moes wilt hebben.
  6. Om de appelmoes langer te bewaren schep of schenk je de moes in brandschone glazen potten met passend deksel. Vul de potten geheel af, draai de deksels er stevig op en zet op z’n kop. Als de potten vacuüm zijn getrokken kunnen ze rechtop verder afkoelen. Als de potten vacuüm zijn hoor je de deksel niet meer ‘ploppen’ als je ze induwt.

Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating