Categorie: Conserveren

 • Ambachtelijke perensap

  Ambachtelijke perensap

  Mijn motto is dat je (bijna) alles zelf kunt maken. En dat wil ik dan uitproberen ook. Zo ben ik al tot veel ontdekkingen gekomen en ook zeker tot heel verrassende uitkomsten. Nu zou je zeggen; perensap is zo bijzonder niet. Dat klopt wel een beetje. Maar de zelfgemaakte perensap is niet te vergelijken met […]

 • Bramen siroop

  Bramen siroop

  Het is weer tijd voor de bramen. Plukken is een leuk karwei al hou je er wel heel wat schrammen aan over. In de natuur en tegenwoordig in veel achtertuinen kunnen we de wild uitgroeiende struiken vinden. De vruchtjes zijn klein en je hebt er ook best veel nodig om een wat sap of siroop te krijgen. Maar de moeite is het resultaat waard!

 • Kiwi ijsjes – ook suikervrij te maken –

  Kiwi ijsjes – ook suikervrij te maken –

  Een kinder-favoriet voor in de zomer. Dit frisse, zoet-zure ijsje valt letterlijk en figuurlijk goed in smaak. Leuk om uit te delen en nog gezond ook.

 • Selfmade Gehaktkruiden

  Selfmade Gehaktkruiden

  Handig van die potjes of zakjes hoor; Kant en klare (gehakt)kruiden. Alleen over nadelen gesproken; ze bevatten vaak veel zout en je hebt er ook nog eens meer van nodig, om een goede smaak te krijgen. Dat komt door al de toevoegingen die soms worden gedaan. Hier dan een kruidenmix voor gehakt. Smullen maar!

 • Geweckte tomaten-pastasaus

  Geweckte tomaten-pastasaus

  Wat is het soms toch heerlijk hé, gewoon een bord spaghetti na een heerlijke dag werken. Of als je veel eters krijgt, dan maken we simpelweg een grote pan vol. De saus van je pasta is vaak de grote smaakmaker. Daar valt of staat een hoop mee. Voor we het in de gaten hebben kiepen we wat ‘poeder’ en water bij elkaar…en hopla…pastasaus. Ja? nee toch?! Met dit recept maak jij je eigen pastasaus. Het leuke is dat je er zelf ook mee kan spelen hoeveel kruiden je er in doet. Het recept zorgt er in ieder geval voor dat je wat voorraad hebt en je nog eens spontaan wat extra eters kan krijgen.

 • Easy appelmoes

  Easy appelmoes

  Nog nooit appelmoes gemaakt? Dan is dat nu de hoogste tijd! Erg simpel en nog heel erg lekker ook. Schillen, snijden en koken maar!

 • Appelsap maken mbv een sappan

  Appelsap maken mbv een sappan

  Hoe gezellig kan het zijn; lekker vroeg in de ochtend, op een vrije zaterdag, je bed uit en de auto instappen. Op naar de appelboomgaarden! Zelf plukken…dat geeft een diepe beleving van het product waarmee je aan de slag gaat. Een uur later rijdt je dan met een kofferbak vol appels, vieze schoenen en vochtige haren van de motregen, naar huis. Nog mooier wordt het als het in de bijkeuken begint te geuren naar vers geplukte appels die liggen te drogen. Maar de essentie van de zaak komt pas als de appels worden verwerkt tot heerlijke appeltaart, appelmoes, compote, en…APPELSAP!