Als je niet heel erg van de gekookte aardappels bent, is dit een mooi en lekker alternatief! Eenvoudig om te maken en heerlijk om te eten. De rozemarijn geeft een bloemige smaak. Erg lekker om te combineren met groenten zoals sla en sperziebonen en een stukje vlees of vis.
Roseval aardappels
Kook/bak tijd 50 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur 50 minuten
Hoeveelheid 4 personen
ingrediënten
- 6 el olijfolie
- 700 gr roseval aardappels Gemakkelijk per kilo te krijgen in vrijwel iedere supermarkt
- 3 takjes rozemarijn
- Zout en peper
Instructies
-
Was de aardappels maar laat de schil zitten.
-
Snij de aardappels in partjes.
-
Was de rozemarijn en ris de blaadjes van de steeltjes. Hak de blaadjes fijn met een mes.
-
Doe de aardappels in een kom en voeg de olijfolie, rozemarijn, zout en royaal peper aan toe. Vermeng met elkaar.
-
Dek de kom af en laat 1 uur staan.
-
Verwarm de oven voor op 190 graden
-
Neem een bakplaat met daarop bakpapier. Verdeel de aardappels over het bakpapier. Bak de aardappels 40 minuten in de oven.
-
Schep tijdens het ovenproces de aardappels regelmatig om.
-
Serveer de aardappels warm met daarbij groenten en vlees of vis naar keuze.
Laat een reactie achter