Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Roseval aardappels

Image Alternative Text

Als je niet heel erg van de gekookte aardappels bent, is dit een mooi en lekker alternatief! Eenvoudig om te maken en heerlijk om te eten. De rozemarijn geeft een bloemige smaak. Erg lekker om te combineren met groenten zoals sla en sperziebonen en een stukje vlees of vis.

Roseval aardappels

Kook/bak tijd 50 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur 50 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 700 gr roseval aardappels Gemakkelijk per kilo te krijgen in vrijwel iedere supermarkt
  • 3 takjes rozemarijn
  • Zout en peper

Instructies

  1. Was de aardappels maar laat de schil zitten.
  2. Snij de aardappels in partjes.
  3. Was de rozemarijn en ris de blaadjes van de steeltjes. Hak de blaadjes fijn met een mes.
  4. Doe de aardappels in een kom en voeg de olijfolie, rozemarijn, zout en royaal peper aan toe. Vermeng met elkaar.
  5. Dek de kom af en laat 1 uur staan.
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden
  7. Neem een bakplaat met daarop bakpapier. Verdeel de aardappels over het bakpapier. Bak de aardappels 40 minuten in de oven.
  8. Schep tijdens het ovenproces de aardappels regelmatig om.
  9. Serveer de aardappels warm met daarbij groenten en vlees of vis naar keuze.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief