Sperziebonen uit de oven

Ook bij een eenvoudige maaltijd kan het een feestje zijn. De juiste bereiding zorgt voor een heerlijk resultaat. Het is ook gemakkelijk vooraf klaar te zetten. Ideaal voor als je eters krijgt.

Sperziebonen uit de oven

Hoeveelheid 5 personen

ingrediënten

  • 1,2 kg sperziebonen
  • 300 gr katenspek in plakken
  • 50 gr roomboter
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat gemalen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Blancheer de sperziebonen. Dat doe je door water in een ruime pan te laten koken. Voeg een beetje zout toe. Als het water kookt doe je de bonen in het water en breng je het water weer aan de kook. Je laat de bonen 5 minuten koken. Dan giet je de bonen in een vergiet en laat je ze ‘schrikken’ onder koud water.
  3. Vet een ovenschaal in met een stukje van de roomboter.
  4. Bestrooi de bonen met wat gemalen nootmuskaat.
  5. Als de boontjes een klein beetje zijn afgekoeld neem je bosjes bonen van ongeveer 8 stuks bij elkaar. Je legt een plakje katenspek neem en legt en je bosje bonen op. Rol de spek om de bonen en leg de rolletjes in een ovenschaal.
  6. Bestrooi de rolletjes met zout en royaal peper. Snij van de overige roomboter kleine blokjes en verdeel die over de rolletjes.
  7. Bak de bonen rolletjes 25-30 minuten in de oven.
  8. Serveer warm met aardappels en vlees naar keuze.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating