Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Sperziebonen uit de oven

Image Alternative Text

Ook bij een eenvoudige maaltijd kan het een feestje zijn. De juiste bereiding zorgt voor een heerlijk resultaat. Het is ook gemakkelijk vooraf klaar te zetten. Ideaal voor als je eters krijgt.

Sperziebonen uit de oven

Hoeveelheid 5 personen

ingrediënten

  • 1,2 kg sperziebonen
  • 300 gr katenspek in plakken
  • 50 gr roomboter
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat gemalen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Blancheer de sperziebonen. Dat doe je door water in een ruime pan te laten koken. Voeg een beetje zout toe. Als het water kookt doe je de bonen in het water en breng je het water weer aan de kook. Je laat de bonen 5 minuten koken. Dan giet je de bonen in een vergiet en laat je ze 'schrikken' onder koud water.
  3. Vet een ovenschaal in met een stukje van de roomboter.
  4. Bestrooi de bonen met wat gemalen nootmuskaat.
  5. Als de boontjes een klein beetje zijn afgekoeld neem je bosjes bonen van ongeveer 8 stuks bij elkaar. Je legt een plakje katenspek neem en legt en je bosje bonen op. Rol de spek om de bonen en leg de rolletjes in een ovenschaal.
  6. Bestrooi de rolletjes met zout en royaal peper. Snij van de overige roomboter kleine blokjes en verdeel die over de rolletjes.
  7. Bak de bonen rolletjes 25-30 minuten in de oven.
  8. Serveer warm met aardappels en vlees naar keuze.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief