Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Asperge pakketje

Image Alternative Text

Asperge is een overheerlijke lente groente. Met de juiste bereiding een boterzachte groente die op veel manieren bereidt en verwerkt kan worden. De vorm van de asperge vraagt om een creatieve behandeling en met dit recept behandelen we die met zorg en respect.

Asperge pakketje

Kook/bak tijd 45 minuten
Totale bereidingstijd 45 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

 • 500 gr Asperges
 • 8 plakjes bladerdeeg
 • roomkaas met kruiden (bijv biesloof)
 • 8 plakken ham bij voorkeur achterham
 • 20 gr roomboter
 • 3 el suiker
 • 1 ei

Instructies

 1. Neem de asperges en leg ze plat neer. Rasp met een dunschiller de schil er af. Spaar daarbij het topje van de asperge. Snij daarna het onderste houtige gedeelte van de asperge af. Dat is ongeveer 3 cm vanaf de onderkant.
 2. Neem een ruime pan, of een asperge pan, en kook de asperges 5 minuten in water met de roomboter en suiker.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 4. Neem de pakken bladerdeeg uit de vriezer en laat 5 minuten ontdooien. Smeer op alle plakken, in het midden van de plak, roomkaas (ongeveer een eetlepel). Leg daarboven op een plak ham. Zorg dat er twee kanten iets open blijven zodat je die met vouwen aan elkaar kunt plakken.
 5. Snij erg dikke asperges 1 keer in de lengte door. Verdeel de asperges over de bladerdeeg. Leg de asperges met de streep roomboter mee.
 6. Vouw het bladerdeeg om de asperge en duw zacht aan. Leg de asperge pakketjes, met de vouwnaad naar beneden, op een ovenplaat met bakpapier.
 7. Bak de asperge pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin.
Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief