GAAF zo’n hele bloemkool op je bord. Weliswaar een mini bloemkool, maar het staat zo schattig! En wat is die bloemkool dan boterzacht. Hollandse pot is echt zo erg niet hoor!
Bloemkool uit de oven
Kook/bak tijd 40 minuten
Totale bereidingstijd 40 minuten
Hoeveelheid 2 personen
ingrediënten
- 2 stuks bloemkool mini
- 1 tablet kippenbouillon
- 30 gr roomboter
- 2 stuks laurierblad
- 6 takjes tijm
- Peper
Instructies
-
Vul een ruime pan met water en breng aan de kook. Voeg de laurierblad en bouillontablet toe. Doe de bloemkool in het kokende water en kook de bloemkool 5 minuten.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Haal de bloemkool uit het water en laat goed uitlekken.
-
Smelt de roomboter in een pannetje. Giet de roomboter over de bloemkool. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel de blaadjes over de bloemkool. Strooi royaal peper over de bloemkool.
-
Leg de bloemkool op een bakplaat en schuif in de oven.
-
Bak de bloemkool 15-20 minuten in de oven zodat de bloemkool mooi goudbruin kleurt.
-
Serveer de bloemkool met aardappels en vlees naar keuze.
Laat een reactie achter