Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Chili bonen met rijst

Image Alternative Text

Hou jij ook van pittig? Dan is dit iets voor jou! Een gerecht waar je even geduld voor moet hebben maar waarvan je heerlijk kunt genieten. Tijdens het stoven van het vlees begint het genieten al door de heerlijke geur die het verspreidt.

Chili bonen met rijst

Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 600 gr rundvlees magere stooflappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode Peper
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl komijnpoeder djinten
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml runderbouillon
  • 400 gr kidneybonen
  • Zout en peper
  • 200 gr zilvervliesrijst

Instructies

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de wortels en rasp de schoon. Verwijder de boven en onderkant. Snij in de lengte door en snij daarna in de breedte zodat er kleine maantjes ontstaan.
  3. Snij de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper in dunne reepjes.
  4. Snij het vlees in blokken van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  5. Verhit de olie in de pan. Bak er de ui en knoflook vluchtig in aan. Voeg de rode peper toe en bak ook die vluchtig mee. Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. Schep het geheel uit de pan. Zorg dat er olie in de pan achter blijft.
  6. Doe het vlees in de pan en bak het vlees op middelhoog vuur zodat de buitenkant van het vlees mooi bruin gaat zien. Voeg daarna het ui-wortel baksel toe aan het vlees.
  7. Voeg nu de chili, kaneel en komijn poeder toe en vermeng met het vlees.
  8. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Doe dit al roerend.
  9. Blus het geheel af met de bouillon die je al roerend toevoegt. Maak op smaak met zout en peper.
  10. Zet de pan op een laag en klein vuur. Het vlees moet nu ongeveer 3 uur stoven zodat het vlees zacht wordt en uit elkaar zal vallen. Schep ieder kwartier het geheel om. Voeg eventueel tussentijds water toe on te voorkomen dat het vlees en/of de groente aan de bodem vast gaat zitten. Het is verstandig om gekookt water toe te voegen.
  11. Als het vlees goed zacht begint te worden, en het met een houten pollepel uit elkaar te duwen is, voeg je de kidneybonen toe. Verwarm goed mee. Het gerecht is klaar wanneer het vlees geheel uit elkaar is gevallen.
  12. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook daarin de rijst. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Serveer de rijst en de chili bonen apart.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief