Een heel frisse manier van het bereiden van spaghetti. Geheel anders als de Italiaanse manier die veel wordt gebruikt. Dit recept is ook goed te gebruiken in een dieet voor sporters. Een verrassend recept!
Citroen-spaghetti
Kook/bak tijd 25 minuten
Totale bereidingstijd 25 minuten
Hoeveelheid 4 personen
ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 papika geel
- 400 gram gerookte kipfilet
- 200 ml kookroom
- citroenrasp van een halve citroen
- peper en zout
Instructies
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een snufje zout.
-
Was de citroen met heet water en wrijf die droog. Rasp de helft van de citroen. Let op dat je alleen de gele bovenlaag raspt. De witte onderlaag kan een bittere smaak aan je gerecht geven.
-
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de kipfilet in blokjes.
-
Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de ui en knoflook tot ze lichtbruin zien.
-
Bak de paprika kort mee en bestrooi het geheel met zout en royaal (!) peper.
-
Voeg de kipfilet blokjes, citroenrasp en de kookroom toe. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten zacht doorkoken.
-
Als de spaghetti klaar is giet je die in een vergiet. Spoel de spaghetti af met koud water en laat de spaghetti uitlekken.
-
Maak de spaghetti saus eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
-
Meng de spaghetti door de saus en serveer. Serveer eventueel met een sla mix van eikenblad.
Laat een reactie achter