Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Citroen-spaghetti

Image Alternative Text

Een heel frisse manier van het bereiden van spaghetti. Geheel anders als de Italiaanse manier die veel wordt gebruikt. Dit recept is ook goed te gebruiken in een dieet voor sporters. Een verrassend recept!

Citroen-spaghetti

Kook/bak tijd 25 minuten
Totale bereidingstijd 25 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 papika geel
  • 400 gram gerookte kipfilet
  • 200 ml kookroom
  • citroenrasp van een halve citroen
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een snufje zout.
  2. Was de citroen met heet water en wrijf die droog. Rasp de helft van de citroen. Let op dat je alleen de gele bovenlaag raspt. De witte onderlaag kan een bittere smaak aan je gerecht geven.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de kipfilet in blokjes.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de ui en knoflook tot ze lichtbruin zien.
  5. Bak de paprika kort mee en bestrooi het geheel met zout en royaal (!) peper.
  6. Voeg de kipfilet blokjes, citroenrasp en de kookroom toe. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten zacht doorkoken.
  7. Als de spaghetti klaar is giet je die in een vergiet. Spoel de spaghetti af met koud water en laat de spaghetti uitlekken.
  8. Maak de spaghetti saus eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
  9. Meng de spaghetti door de saus en serveer. Serveer eventueel met een sla mix van eikenblad.

Gerelateerde berichten

2 Comments
  • Mirjam - 17 april 2017 07:54

    Het klinkt heel erg lekker! Ik ga het morgen maken, denk ik. Groetjes, Mirjam

    Beantwoorden Beantwoorden
    1. Keuken - 18 april 2017 17:21

      Hoi Mirjam, Wie weet sta jij nu boven een geurende pan citroen-spagetti! Laat vooral even weten hoe het heeft gesmaakt!

      Beantwoorden Beantwoorden
    Leave a comment

    Welkom!

    product
    Lizette
    Foodblogger

    Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

    Nieuwsbrief