Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Culi Potato – uit de oven

Image Alternative Text

Uit de kluiten getrokken bonken zijn het. Verschillend van formaat, kleur en ook van smaak. Nou moet ik zelf zeggen geen heel grote aardappel-fan te zijn, maar toch kan ik de bonken op z’n tijd wel waarderen. Vooral als ik er een heerlijke twist aan heb gegeven.

Aardappels; een veel gegeten onderdeel in de Nederlandse keuken. Al van oudsher staat het bijna dagelijks in veel gezinnen op het menu. In geen enkel land wordt er zo veel aardappel gegeten als hier. Toch is er een afnemende trend. Dat komt vooral door de immigratie waardoor er, van veel windstreken, allerlei eigen gewoonten en lekkernijen mee worden gebracht. Ook is het tegenwoordig niet moeilijk meer om producten te importeren.

Toch blijft die aardappel veelal van eigen bodem komen en wordt er ook heel wat af-gekweekt om tot een nóg betere aardappel te komen. Tegenwoordig zie je veel een bepaald soort grote kriel-aardappel in de winkel. Ook wel ‘culinaire aardappel’ genoemd. Wat is er nu zo culinair aan een aardappel zou je denken?! Nou…kijk dan maar eens goed naar dit recept en probeer h’m vooral eens uit!

Culi Potato

Een heerlijk aardappel recept die geschikt is voor bij veel maaltijden!
Kook/bak tijd 10 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur
Hoeveelheid 3 personen

ingrediënten

  • 1 kg kriel aardappels
  • 2 tl Ras el Hanout (van Jonnie Boer)
  • 40 ml olijfolie met knoflook (of los een gesnipperd knoflookteentje toevoegen)
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Boen de kriel aardappels schoon onder koud water met behulp van een schuurspons of borsteltje.
  3. Snij de kriel aardappels door de midden en de hele grote nogmaals.
  4. Doe de kriel aardappels in een kom en bestrooi met zout en peper en de Ras el Hanout. Vermeng goed. Bestrooi met de olijfolie en meng nogmaals.
  5. Neem een bakplaat. Leg er een vel bakpapier op. Leg de kriel aardappels op het bakpapier.
  6. Bak het geheel 50 minuten in de oven zodat de kriel aardappels goudbruin kleuren en boterzacht van binnen zijn.
  7. Serveer met jou favoriete groente en vlees/vis.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief