
Culi Potato
Een heerlijk aardappel recept die geschikt is voor bij veel maaltijden!
Kook/bak tijd 10 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur
Hoeveelheid 3 personen
ingrediënten
- 1 kg kriel aardappels
- 2 tl Ras el Hanout (van Jonnie Boer)
- 40 ml olijfolie met knoflook (of los een gesnipperd knoflookteentje toevoegen)
- peper en zout
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 165 graden.
-
Boen de kriel aardappels schoon onder koud water met behulp van een schuurspons of borsteltje.
-
Snij de kriel aardappels door de midden en de hele grote nogmaals.
-
Doe de kriel aardappels in een kom en bestrooi met zout en peper en de Ras el Hanout. Vermeng goed. Bestrooi met de olijfolie en meng nogmaals.
-
Neem een bakplaat. Leg er een vel bakpapier op. Leg de kriel aardappels op het bakpapier.
-
Bak het geheel 50 minuten in de oven zodat de kriel aardappels goudbruin kleuren en boterzacht van binnen zijn.
-
Serveer met jou favoriete groente en vlees/vis.
Laat een reactie achter