Gehaktbrood

Gehaktbal te standaard aan het worden? Probeer dan nu dit heerlijke gehaktbrood! Verrassend in smaak én presentatie!!! Erg leuk voor de paasdagen!

In dit gerecht gebruik je gehaktkruiden. Deze kun je zelf maken. Klik HIER voor dat recept.

Gehaktbrood

Hoeveelheid 8 personen

ingrediënten

 • 1 kilo gehakt runder
 • 4 el gehaktkruiden
 • 40 gr paneermeel
 • 5 eieren
 • 6 plakken ontbijtspek
 • 1 paprika rood
 • 1 grote ui

Instructies

 1. Kook 3 eieren in 7-8 minuten stevig. Laat ze ‘schrikken’ onder koud water en laat ze daarna in koud water afkoelen.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden
 3. Pel de ui. Was de paprika en snij door, verwijder de zaadlijsten en de kroon. Maak ze zeer fijn; doe dat met behulp van een snijmachientje of hak-molen. Dit onderdeel is er bij de meeste staafmixers.
 4. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de andere 2 eieren, de gahaktkruiden, het paneermeel en de ui en paprika toe. Kneed alles erg goed door elkaar heen.
 5. Neem een klein bakblik van 20cm lang. Een grotere kan ook maar dan wordt het brood platter. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
 6. Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de bodem. Zorg ervoor dat er in het midden een mooi ‘kuil’ komt waarin de eieren en het spek kunnen. De eieren en het spek moeten niet buiten het brood uit gaan komen.
 7. Leg eerst twee plakken ontbijtspek en dan de eieren in de ‘kuil’. Vul dan de ruimte om de eieren met gehaktmengsel (nog niet alles).
 8. Leg dan de rest van de plakken ontbijtspek op de eieren en verdeel daarover de rest van het gehaktmengsel. Druk het gehakt goed aan!
 9. Knip het overtollige bakpapier wel. Bedek dan de bovenkant van het gehaktbrood met aluminiumfolie. Neem dan een ruime ovenschaal waar je cakeblik gemakkelijk in past. Zet je cakeblik in de ovenschaal.
 10. Vul nu de ovenschaal met gekookt water tot de helft van het cakeblik onder water staat.
 11. Zet de ovenschaal met inhoud voorzichtig in de oven. Bak het brood 1 uur.
 12. Neem dan de ovenschaal uit de oven. Neem je cakeblik uit de ovenschaal. Giet al het overtollige vet, wat uit het gehaktbrood is gekomen, af. Het klopt dat je gehaktbrood nu kleiner is als de ovenschaal.
 13. Het gehaktbrood ziet nu nog wat grauw en soppig aan de buitenkant. Zet daarom het gehaktbrood zonder aluminiumfolie en uit de cakevorm, maar wel op het bakpapier, op een ovenschaal. Bak het gehaktbrood nog 10 minuten tot hij mooi bruin ziet.
 14. Serveer het gehaktbrood warm. Met het aansnijden komen de eieren mooi naar voren!

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating