Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Herfst Smoothie met banaan

Image Alternative Text

Smoothies maken is hip en ook erg lekker. Variëren kun je eindeloos en het is super eenvoudig om te maken. Geregeld spit ik even de kasten na en neem ik wat restjes groente en of fruit bij elkaar. Hup…in een kom en pureren maar. Yoghurt, melk of kwark als zuivel en eventueel wat ijsklontjes maken de boel goed drinkbaar en reuze gezond.

Misschien heb jij in de tuin ook wel van die leuke kruidenplantjes. Koriander en basilicum doen het al snel goed in een smoothie.

Deze keer wilde ik ook een smoothie maken en was stond ik dus met een bijna bruine tros bananen in m’n hand. Peer en appel liggen altijd wel binnen handbereik. Mijmerend over het ‘kruid’ wat ik toevoegen zou, trok ik de kruiden-la open. En zie daar…een grote voorraad kaneel was het waar mijn oog op viel. Herfst gevoelens kwamen boven, en hopelijk nu ook bij jou. Snel aan de slag dan maar…

Herfst Smoothie met banaan

Prep Time 15 minuten
Totale bereidingstijd 15 minuten
Hoeveelheid 6 personen

ingrediënten

  • 4 stuks bananen
  • 1 stuks appel
  • 1 stuks peer
  • 400 ml magere joghurt
  • 300 ml melk
  • 2 theelepels kaneel

Instructies

  1. Pel de bananen.
  2. Schil de appel en peer en ontdoe ze van hun klokkenhuis.
  3. Snij het fruit in grove stukken.
  4. Doe het fruit in een blender of kom voor de staafmixer.
  5. Voeg de melk, yoghurt en kaneel toe.
  6. Mix of pureer alles tot een gladde smoothie.

Opmerkingen en tips

Na het maken is de smoothie 2 dagen afgedekt houdbaar in de koelkast.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief