Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Kippendij stoof met couscous

Kippendijfilet wordt door velen veel minde gebruikt als kipfilet. Kippendij is een stuk zachter en heeft wat meer vet als kipfilet. De kippendij leent zich dan ook heel goed voor een stoof gerecht. Dit gerecht hoort bij de keuken van het midden-oosten. Zeker de couscous wordt daar veel gegeten. Een heerlijk kruidig gerecht en ideaal te gebruiken voor als je voor een grote groep moet koken!

Kippendij stoof met couscous

Totale bereidingstijd 45 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 1 kg kippendijfilet
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijn poeder (djinten)
  • 1,5 tl kaneel poeder
  • 1 tl koriander poeder (ketoembar)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 200 ml water
  • 200 gr gedroogde pruimen
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 400 gr couscous 100 gram per persoon
  • 0,5 blokje groentebouillon

Instructies

  1. Snij de kippendijfilet in grove stukken

  2. Maak de knoflook teentjes schoon en hak fijn

  3. Snij de abrikozen en pruimen minstens 1 keer door midden

  4. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip er ongeveer 7-8 minuten in tot die goed gaar is van buiten. Voeg dan de knoflook, gember komijn, kaneel en koriander toe en bak de kip nog enkele minuten door.

  5. Maak ondertussen bouillon met het blokje kippen bouillon en 200 ml gekookt water (evt. uit de waterkoker) en voeg dan toe aan de kippendijfilet.

  6. Voeg dan ook de pruimen en abrikozen toe en laat het geheel 20 minuten stoven. Zet je vuur dus laag en doe het deksel op de pan.

  7. Ondertussen neem je de couscous. De vuistregel is 100 gram per persoon. Couscous wellen we in gekookt water, waar dus eventueel wat bouillon aan is toegevoegd. Dit geeft een lekkere smaak aan de couscous. Doe de couscous in een ruime pan of kom. 1 deel couscous = 1 deel bouillon. Zorg dus voor gekookt water, voeg het groente bouillon blokje er aan toe, en neem zoveel volume van het water als je van de couscous hebt en voeg dat bij de couscous.

    Tip: meet je couscous af in een mok, zoveel mokken couscous je in de pan hebt gedaan, zoveel mokken hete bouillon giet je erbij.

  8. Roer de couscous direct goed door, en na 2 minuten nog een keer.

  9. Serveer de couscous bij je kippendij stoof.

2 Comments
    Leave a comment

    Welkom!

    product
    Lizette
    Foodblogger

    Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

    Nieuwsbrief