Klein Paramaribo

Vanuit de kou de warmte instappen…dat was figuurlijk en letterlijk zo toen we Surinaams restaurant ‘klein Paramaribo’ binnen stapte. Een warm interieur en en een warm onthaal. De winterjassen werden dus snel aan de kapstok gehangen en we kregen een mooi plaatsje aan een gezellig gedekte tafel. Met kinderen uit eten is meestal een hele kunst maar er werd goed meegedacht. Een kinderstoel was geen probleem en het opwarmen van een meegebracht gepureerd portie voor de jongste was ook geen punt.
Iets de drinken? Ja lekker! En dan de menukaart… Meestal een eenvoudig boekje met een opsomming van voor-, tussen-, hoofd-, en na-gerechten en eventueel aangevuld met een wijn en of drankenkaart. Maar bij dit restaurant was er wel wat meer aandacht aan gegeven. De beleving wordt dieper door het gedicht wat je als eerst tegenkomt. De cultuur van Suriname werd op een mooi manier vertolk en afgesloten met de volgende zin; ‘laten we niet kijken naar de dingen die ons scheiden, maar naar de dingen die ons binden’. We voelden ons meer dan welkom!

En jawel hoor, de opsomming van de producten zat er ook heus wel bij! Afwisselende gerechten waaruit je kunt kiezen. Allergisch als ik ben moest ik toch even melding daarvan maken, geen probleem! Kok Aniel kwam eraan te pas en wist haarfijn te vertellen wat er in welke gerechten zat zodat ik een goede keuze kon maken. Er werd terdege rekening mee gehouden en bij het uitserveren van het voorgerecht kwam kok Aniel uitleg geven over wat ik op mijn bord kon vinden en verzekerde mij dat er geen producten inzaten die mijn lichaam niet verdragen kunnen.

De gerechten werden leuk en speels geserveerd. Smaakvol waren ze ook zeker. Mooie kruiden die een toegevoegde waarde gaven aan de onderdelen op het bord.

Twee kleine uren verder zaten we uit te buiken. De kinderen ook beide van hun behoefte voorzien. Heerlijk en verrassend was het hoofdgerecht. Met een kopje thee in mijn hand zat ik na te genieten. Kok Aniel kwam nog even de om de hoek kijken…of alles naar wens was geweest!? Meer dan dat! Een ware beleving hadden ze ons gegeven en waren vooral erg verrast door de Surinaamse gerechten. Ik zag voorafgaand aan dit diner de pepers om mijn oren vliegen…maar dat viel ons heel erg mee.

En ben jij een aardappel groente vlees eter? Stap dan met een gerust hart eens bij de Surinamer binnen! Een tip? Klein Paramaribo in Assen dus!


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Klein Paramaribo”

  1. Klein Paramaribo avatar

    Beste Lizette,

    Namens ons team danken we jou voor deze leuke reactie/tip.
    Mede dankzij zulke reactie’s blijven wij elke dag ons best doen om mensen te laten kennis maken met de Surinaamse keuken. Ook blij dat wij deze goede indruk bij jou hebben kunnen achterlaten. Wij hopen vele van jou vrienden en lezers te mogen verwelkomen bij ons aan de Rolderstraat in Assen.

    Team KP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *