Oud-Hollandse Pepernoten

Ooooohhhh, kom maar eens kijijijken….wat in in de o-oven heb… Hele lekkere pepernoten! En wat is er leuker als in december zelfgemaakte pepernoten neer te zetten op de tafel. En het ruikt dan zo lekker in huis!

Na wat zoeken en proberen is dit mijn ultieme recept geworden.

Oud-Hollandse Pepernoten

ingrediënten

  • 125 gr tarwebloem
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 185 gr honing
  • 85 gr stroop
  • 1 ei
  • 1,5 el speculaaskruiden
  • 2 tl gemalen anijszaad
  • snufje Zout

Instructies

  1. Meng de honing, stroop, ei, anijs, speculaaskruiden en het zout in een kom.
  2. Zeef de bloem en het meel boven de kom en kneed er een stevig deeg van.
  3. Zet het deeg daarna 1 tot 2 uur afgedekt in de koelkast zodat het kan opstijven.
  4. Warm de oven voor op 200° C
  5. Rol het deeg uit tot een plak van 2 cm dik en snij er blokjes van 1,5 bij 1,5 cm van.
  6. Duw met NATTE vingers het blokje tot een iets afwijkende vorm.
  7. Leg de pepernoten op bakpapier op een bakplaat in de oven en bak ze in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
  8. Laat ze afkoelen op de bakplaat en bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating