Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Panga-pakketje met rijst en sperziebonen

Image Alternative Text

Pangafilet op het menu. Verstopt in een pakketje van filodeeg, geserveerd met rijst en sperziebonen uit de wok. Echt een aanrader!

Panga-pakketje met rijst en sperziebonen

Kook/bak tijd 40 minuten
Totale bereidingstijd 40 minuten
Hoeveelheid 2 personen

ingrediënten

  • 2 pangafilets
  • 6 vellen filodeeg
  • 3 stuks lente/bos uitjes
  • 1 wortel eventueel 2 kleinere
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper en zout
  • 300 gr sperzieboenen
  • 250 gr champions
  • 5 el ketjap manis
  • olijfolie

Instructies

  1. Neem het filodeeg uit de vriezer en laat ontdooien tussen een natte theedoek.
  2. Maak de sperziebonen schoon, ontdoe ze van 'kop en kont' stukjes, en snij de door de midden. Zo ontstaan er mooie stukjes boon van ongeveer 4 cm.
  3. Breng een ruime pan water aan de kook en blancheer daarin de bonen. Dit doe je door de bonen pas in het water te doen als het kookt en ze 5 minuten te koken. Giet af en spoel af met koud water. Zo behoudt je een mooie kleur en lekkere bite.
  4. Snij de lente/bos ui in kleine stukjes. Snij de wortel in kleine blokjes. Snij de wortel daarvoor eerst 2 keer in de lengte door en snij dan kleine stukjes van 4mm.
  5. Maak de champions schoon en snij ze in kwarten.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Meng de kerriepoeder, de kurkuma en de paprikapoeder door elkaar en zet apart.
  8. Neem het filodeeg en trek de plakken van elkaar af. Neem de olijfolie en smeer daarmee de plakken filodeeg aan beide kanten in met behulp van een bakkwast.
  9. Leg 2 x 3 plakken op elkaar. Leg op beide filodeeg vierkanten een gedeelte wortel en lente/bos ui. Bestrooi met wat zout en peper.
  10. Smeer de pangafilet in met het kruidenmengsel wat je hebt gemaakt. Leg op ieder vierkant filodeeg, op de wortel en ui, een pangafilet. Vouw de pakketjes dicht. Leg op een bakplaat en bak de 16-17 minuten in de oven.
  11. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  12. Verwarm 1 el olijfolie in de wokpan. Wok er 2 minuten de sperziebonen in. Voeg dan de champions toe en bestrooi met zout en peper. Wok het geheel 3-4 minuten totdat de champions mooi kleuren. Blus af met de ketjap manis.
  13. Maak het bord op met een torentje rijst, de wok groente eromheen en het panga-pakketje ernaast. Serveer met de achtergebleven ketjap saus uit de wokpan.
Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief