Pittige salade voor zowel lunch als groente onderdeel van het diner te gebruiken. De peper en ananas zorgen voor een prachtige balans. Dit gerecht pas heel goed in het dieet van sporters en van degene die ‘een paar kilo kwijt willen’.
Pittige witte kool salade
Prep Time 30 minuten
Totale bereidingstijd 30 minuten
Hoeveelheid 4 personen
ingrediënten
- 1 witte kool ongeveer 600 gram
- 1 verse ananas geschild en wel te krijgen op de markt
- 1 prei klein
- 1 rode peper
- 3 el zure room
- 1 el grove mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 el azijn
- Zout
Instructies
-
Neem en kool en haal de buitenste bladen er af. Leg de kool op een snijplank en snij in parten. De kool moet nu heel fijn gesneden worden. Je kunt het beste gebruik maken van een rasp. Gebruik dan de rasp die de kool in plakjes snijdt. Zelf heb ik een opzet gedeelte voor op mijn keukenmachine met een elektrische rasp, dat is helemaal perfect.
-
Was de prei, snij de steel in de lengte kruislings in. Snij er nu dunne ‘plakjes’ van. Zo snij je de prei heel fijn.
-
Neem de peper, was de peper en snij in de lengte in. Verwijder de zaadlijsten. We gebruiken een halve peper! Je mag een hele gebruiken maar dan wordt de koolsalade nog pittiger. Snij de peper fijn.
-
Snij de ananas in kleine blokjes. Vermeng de kool, prei en ananas.
-
Neem de zure room, olijfolie, azijn, mosterd en rode peper. Voeg een halve theelepel zout toe en vermeng alles goed.
-
Giet de dressing over de koolsalade en vermeng alles goed met elkaar.
-
Serveer de salade als groente gerecht van het hoofdmenu, als bijgerecht of gebruik als lunch salade. Lekker op een cracker!
Laat een reactie achter