PIZZA – self made

Lekker kneden en geduldig wachten. Dat hoort bij een overheerlijke pizza bodem. Met alle geduld van de wereld en steeds weer strevend naar nóg lekkerder, is deze pizza mijn favoriet geworden! Daar heb ik het wachten wel voor over.

Echt waar…jij kunt het ook! Met dit recept maak jij een heerlijke pizza. Zo’n pizza heb je nog nooit gegeten! Variëren met de ingrediënten op de pizza kun je ook eindeloos, dus de creatieve bak-ster maakt er vast nog eens wat anders van!

PIZZA – self made

TIP: maak de pizza bodem een dag van te voren.
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

Bodem

  • 500 gr patentbloem
  • 4 gr gedroogde gist
  • 350 ml lauw water
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Zout

Saus

  • 1 el olijfolie
  • 3 rijpe Tomaten
  • 1 stuks rode ui
  • 20 gr Basilicum blaadjes, gedroogd kan ook; gebruik 1 el.
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Topping

  • 3 el tomatenpuree
  • 1 stuks courgette
  • 100 gr gedroogde Italiaanse ham (Jamon Serrano ham)
  • 100 gr hamblokjes
  • 200 gr kastanje champions
  • 1 stuks lente/bos ui
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

Bodem

  1. Meng de bloem en de gist met elkaar. Voeg dan het water toe en meng goed tot de bloem bijna helemaal is opgenomen door het water.
  2. Voeg de olijfolie en het zout toe en kneed 5 minuten tot een mooi en soepel deeg. Als je goed wil kneden, leg je het deeg op het aanrecht. Vouw en duw goed.
  3. Neem een ruime kom, vet in met een klein beetje olijfolie. Leg daar je deeg in en laat een kwartier rusten.
  4. Vouw het deeg daarna voorzichtig een paar keer dubbel. Leg het deeg terug in de kom en laat weer 15 minuten wachten. Herhaal dit nog 2 keer. Daarna dek je de kom af met vershoudfolie. Zet de kom in de koelkast en laat het deeg daar ongeveer 24 uur staan.
  5. Ongeveer een 1 uur voor je wilt gaan eten neem je de bodem uit de koelkast. Laat de bodem 30 minuten op kamer temperatuur komen. Maak ondertussen alvast de saus! Daarna neem je het deeg uit de kom. Vouw het rustig een paar keer samen en duw het dan plat met je vingers. Leg op een bakplaat met bakpapier en duw de bodem zover uit tot die de bakplaat goed vult.

Saus

  1. Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snij in kleine stukken. Knip de blaadjes basilicum in fijne reepjes.
  2. Verwarm de olie in een pannetje. Bak er de rode ui in. Voeg de tomaten, basilicum en gedroogde Italiaanse kruiden toe. Bak 4 minuten mee. Pureer kort met de staafmixer. Laat afkoelen.

Topping

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Smeer de saus op de pizza bodem. Verdeel daarover de tomatenpuree. Veerdeel daarover de plakken gedroogde Italiaanse ham.
  3. Was de courgette en snij door over de lengte. Neem een dunschiller en maak dunne lange plakken. Verdeel de repen over de ham. Bestrooi met hamblokjes.
  4. Was de kastanje champions en snij in plakjes. Verdeel over de pizza. Snij de lente/bos ui geheel in kleine stukjes en verdeel ook die over de pizza. Bestrooi met zout en peper naar wens. Bedruppel het geheel met olijfolie.
  5. Bak de pizza in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Vergeet vooral niet te genieten 😉

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating