Pompoenpasta uit de oven

SUPER LEKKER!…Dat was de eerste reactie van mijn man op dit recept. Prachtige herfstkorst maar ook buiten dat seizoen te eten zolang de fles-pompoen te krijgen is. Het is een verrassend zoete pasta die je vanbinnen helemaal warm maakt. Tot lang na het eten voel je deze pompoenpasta nog nagloeien in je buik. HEERLIJK!

En het grote voordeel; niet moeilijk om te maken en gemakkelijk halverwege de dag al klaar te zetten. Tegen etenstijd hoeft dan alleen de oven nog maar aan.

Dit recept is gemakkelijk vegetarisch te maken door de spekblokjes weg te laten.

Pompoenpasta uit de oven

Kook/bak tijd 25 minuten
Totale bereidingstijd 45 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 400 gr mezzi rigatoni (korte kleine buispasta)
  • 250 gr kastanje champions
  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Nootmuskaat
  • 125 gr spekblokjes
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 1 laurierblad
  • 75 gr geraspte kaas
  • 40 gr Parmigiano Reggiano kruimels (beter bekend als geraspte Parmezaanse kaas, te vinden in koeling)
  • Zout en peper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de flespompoen in de lengte door. Verwijder de dradige binnenkant met de pitten. Gemakkelijk te doen met een lepel. Leg de pompoen helften op de gesneden kant neer. Pak een scherp mes en verwijder de schil. Je kunt ook gebruik maken van een dunschiller.
  3. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  4. Schil en snipper de uien, schil en snijd de knoflook fijn. Maak de champions schoon en snij ze in plakjes.
  5. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak daarin de ui, knoflook, pompoen en 2 eetlepels nootmuskaat. Bestrooi met zout en peper. Bak dit 5 min. Voeg dan de champions en spekjes toe en bak nog eens 5 min.
  6. Ondertussen smelt je de roomboter in een pan. Voeg dan de bloem toe en laat al roerend op zacht vuur iet kleuren. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten. Voeg dan, al roerend, de melk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblad toe en 2 theelepels nootmuskaat. Laat 5 minuten doorkoken, roer regelmatig.
  7. Neem de bloem-saus van het vuur en verwijder het laurierblad. Roer er de 2 soorten kaas door. Houdt een klein beetje parmezaanse kaas over om op het eind erover te strooien.
  8. Meng de kaas-saus, de pasta en je gebakken pompoen door elkaar en doe het in een ovenschaal. Bestrooi met de overige parmezaanse kaas.
  9. Bak de pastaschotel 20 minuten in de oven.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating