Handig van die potjes of zakjes hoor; Kant en klare (gehakt)kruiden. Alleen over nadelen gesproken; ze bevatten vaak veel zout en je hebt er ook nog eens meer van nodig, om een goede smaak te krijgen. Dat komt door al de toevoegingen die soms worden gedaan.
Hier dan een kruidenmix voor gehakt. Smullen maar!
Selfmade Gehaktkruiden
ingrediënten
- 1 theelepel Zout
- 2 theelepels Nootmuskaat
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 theelepels koriander zaad gemalen
- 2 theelepels kurkuma gemalen
- 2 theelepels Kruidnagel gemalen
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel anijszaad gemalen
- 0,5 theelepel gemberwortel gemalen
- 2 theelepels Knoflookpoeder
- 1 theelepel venkelzaad
- 2 theelepels uipoeder
- 0,5 theelepel zwarte peper korrels
Instructies
-
Neem eerst de peperkorrels en het venkelzaad. Vijzel die fijn met een vijzel. Als je die niet hebt kun je gebruik maken van gemalen peper en het venkelzaad wat kneuzen met behulp van een pollepel.
-
Meng alle kruiden goed door elkaar.
-
Bewaar de kruiden in een luchtdicht potje of bakje.
Laat een reactie achter