Semifreddo met blauwe bes, framboos en citroen

Deze heerlijke ijstaart is EASY om te maken. Semifreddo is licht bevroren en daardoor fijn en gemakkelijk om te eten. Je kunt er een hele eigen draai aan geven. Zelf vindt ik deze bosbes – framboos – citroen variant erg verfrissend en lekker. Het zoete en iets zure is goed in balans. Kies zelf de vorm waarin je deze ijstaart maakt.

Semifreddo met blauwe bes, framboos en citroen

Kook/bak tijd 15 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frambozen uit de vriezer
  • 150 gr blauwe bessen uit de vriezer
  • 1 citroen

Instructies

  1. Kies een vorm waar je de ijstaart in wil maken. Zelf heb ik gekozen voor een silicone bakvorm, daar is het ijs gemakkelijk uit te halen. Kies je voor een cake of taart vorm van metaal? Beleg die dan eerst met vershoudfolie.
  2. Klop de slagroom stijf en zet apart.
  3. Neem de eieren en splits die. Alleen de twee eidooiers worden gebruikt.
  4. Doe de eidooiers in een mengkom en klop die 1 minuut met een mixer op de hoogste stand zodat er kleine luchtbelletjes in de dooiers zitten.
  5. Voeg de suiker toe en klopt met de mixer nog eens 3-4 minuten totdat het een lichtgele luchtige massa is.
  6. Voeg de mascarpone toe en mix die kort met de mixer door het eidooier mengsel.
  7. Neem de citroen en was schoon onder heet water. Boen droog. Rasp het gele van de schil. Pers de helft van de citroen uit. Voeg de citroensap en de citroenschil toe aan het mascarpone mengsel. Mix weer kort met de mixer om te vermengen.
  8. Neem de slagroom en schep die met een spatel door het mascarpone mengsel.
  9. Houdt wat fruit apart voor de decoratie. Voeg de (nog bevroren) frambozen en blauwe bessen toe en schep met de spatel er doorheen.
  10. Schep het ijsmengsel in de gewenst vorm. Zet in de vriezer. De ijstaart is na 1 uur klaar voor gebruik.
  11. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en zet in de koelkast.
  12. Serveer de ijstaart met het achtergehouden fruit.

Opmerkingen en tips

TIP: gebruik de eiwitten voor een merengue of pavlova te maken. Overigens kun je eiwitten ook invriezen!


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating