Als de feestdagen voor de deur staan puilen de winkels uit van hun lekkers. Wat meer speciale vruchten en groenten zijn nu goed te krijgen. Tijd om de vijgen eens bij de hand te nemen!
Van buiten heeft de vijg niet veel. Maar snij h’m maar eens midden door en zie hoe een prachtig kunstwerk je daar vindt! Het mooie aan deze vrucht is dat het met schil en al is te eten. Het vruchtvlees van de vijg smaakt zacht en zout. Prachtig te verwerken in uiteenlopende gerechten!
Voor deze keer dus een heel mooi voorgerecht waarin we de vijg in zijn waarde laten en goed zichtbaar eten.
Vijgen amuse
Hoeveelheid 4 personen
ingrediënten
- 1 vijg vers
- 4 blaadjes Basilicum
- 8 plakjes rauwe ham
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 2 theelepels olijfolie
- Peper vers gemalen
Instructies
-
Was voorzichtig de vijg en snij in vier parten.
-
Meng de balsamicoazijn en olijfolie. Smeer dat met behulp van een bak-kwast op het vruchtvlees van de vijg.
-
Neem twee ronde plakjes rauwe ham (als je lange smalle plakken hebt, is 1 plak afdoende). Leg de twee ronde plakjes een klein stukje over elkaar heen en rol op tot een rolletje met een breedte van 1,5 cm.
-
Was de basilicum en leg deze (iets gevouwen) op het vruchtvlees van de vijg.
-
Wikkel de rauwe ham om de vijg en basilicum heen. Je hebt nu een mooi pakketje.
-
Bestrooi met wat peper.
-
Serveer de amuse op een amuse-lepel of schaaltje.
Laat een reactie achter