Ook al niet de allergrootste vis liefhebber? geeft niets. Ook ik ben niet de allergrootste vis fan. Maar zo af en toe komen er dan van die gerechten langs die blijven hangen. Zo ook deze zalm tartaar. Tijdens een kookworkshop voor de eerste keer gemaakt en daarna met regelmaat op tafel getoverd als we eters kregen. Zelfs door de grootste “nee-geen-vis-roeper” lekker bevonden!
Zalm tartaar
Kook/bak tijd 15 minuten
Totale bereidingstijd 15 minuten
Hoeveelheid 2 personen
ingrediënten
- 125 gr gerookte zalm
- 4 el remoulade saus
- 2 stuks cornichons (kleine augurken)
- 2 el kappertjes
- 1 stuks rode ui
- peper en zout
- rucola optioneel
Instructies
-
Pel en snipper de ui heel fijn, hak de kappertjes fijn en snij de cornichons heel fijn.
-
Neem de zalm en verwijder evt. het nog aanwezige vel. Hak de zalm fijn.
-
Meng alle ingrediënten met elkaar en maak op smaak met wat zout en peper.
-
Neem een bordje op schotel waarop je wilt serveren. Neem een kook ring als je die hebt. Je kunt ook een kopje of glas gebruiken om een mooie vorm te krijgen.
-
Leg de kookring op het bord en vul met de helft van het zalm-mengsel. Druk stevig een en verwijder daarna de kookring. Herhaal de handeling.
-
Decoreer de zalm tartaar met wat rucola en/of overige kappertjes.
Opmerkingen en tips
De klaargemaakte zalm tartaar is ook goed te gebruiken als ‘smeersel’ op een toast!
Laat een reactie achter