Mosterd soep

Dit recept is met dank aan mijn zus. De culinaire invloeden krijgen al een ruime plek bij familie leden en dan kun je verwachten dat er nog al eens wat wordt uitgewisseld. Leuk wordt het pas echt als je merkt dat ook anderen experimenteren en zelf een mooi recept vormen. Ik kreeg dan ook het recept van een mosterdsoep doorgestuurd en ben die zelf gaan maken. Na een vleugje ‘lekkersvanlies’ te hebben toegevoegd, deel ik jullie nu het recept van deze smakelijke mosterdsoep! Deze keer komt dat niet als mosterd na de maaltijd 😉

Mosterd soep

Kook/bak tijd 30 minuten
Totale bereidingstijd 30 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 800 ml water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 350 gr aardappel
  • 250 gram baconblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml kookroom
  • 4 el grove mosterd
  • 6 takjes Peterselie
  • Zout en peper

Instructies

  1. Breng het water aan de kook met de 2 bouillonblokjes. Schil de aardappel en doe deze er in blokjes bij. Laat het geheel 10 minuten doorkoken.
  2. Snijdt de prei en de ui zo fijn mogelijk. Doe wat olijfolie in een pan en bak hierin de prei en de ui tot ze goudbruin zijn.
  3. Pel en snipper de knoflook en voeg deze bij de prei en ui. Haal het geheel van de warmtebron wanneer alles glazig/goudbruin van kleur is. Voeg de inhoud van de pan bij de bouillon en laat het geheel 10 minuten doorkoken.
  4. Haal de pan van de warmtebron en pureer de inhoud met de staafmixer. Breng het geheel weer aan de kook. Voeg de mosterd en de kookroom toe. Laat het geheel 5 minuten koken.
  5. Bak in een koekenpan de baconblokjes. Voeg de baconblokjes en de peterselie toe aan de soep. Hou wat peterselie achter voor de decoratie.
  6. Verdeel de soep over de borden en decoreer met de achtergehouden peterselie.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating