Ruim twee jaar geleden ben ik eens gaan experimenteren om een gebonden tomatensoep te kunnen maken. De voorwaarde waren; gebonden, kruidig en romig. Na heel wat mislukte pogingen kwam ik al aardig richting hetgeen ik zocht. Na nog wat aanpassingen is dit het geworden. Een hele mooie soep die fijn in de mond voelt.
Kruidige tomaten-room soep
Kook/bak tijd 40 minuten
Totale bereidingstijd 40 minuten
Hoeveelheid 1 liter
ingrediënten
- 300 ml water
- 3 laurierblad
- 0,5 tl Kruidnagel gemalen
- 1 Rundvlees bouillon
- Peper
- 500 ml gezeefde tomaten
- 5 Tomaten
- 2 el Basilicum Gedroogd
- 3 el crème fraiche
- 3 el Pijnboompitten
Instructies
-
Neem een soeppan. Doe daarin het water, de laurierbladen, de kruidnagel, de bouillon, royaal peper en 1 el pijnboompitten.
-
Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten door koken.
-
Snij ondertussen de tomaten in 4 parten en verwijder het harde deel van het hartje.
-
Doe de tomaten in een snijmolen en snij ze tot stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
-
Voeg de gezeefde tomaten en de gesneden tomaten toe aan de bouillon in de pan.
-
Breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten door koken.
-
Zet daarna het vuur uit en laat even staan.
-
Neem de staafmixer en maak daarmee een gladde soep.
-
Voeg dan de rest van de pijnboompitten, de basilicum en 2 el crème fraiche toe. Breng weer aan de kook en laat gedurende 5 minuten door koken.
-
Serveer de soep met de rest van de crème fraiche in het midden van de soep en evt voor de garnering een takje basilicum of peterselie.
Opmerkingen en tips
Het lekkerste is om de soep 1 dag van tevoren te maken. Je kunt de soep 3 dagen in de koelkast bewaren.
Laat een reactie achter