Een heerlijk zoet-frisse soep die niet snel verveeld. Redelijk eenvoudig om te maken en je hoeft er niet voor uit eten bij de Chinees. Lekker selfmade!
Chinese tomatensoep
Kook/bak tijd 30 minuten
Totale bereidingstijd 30 minuten
Hoeveelheid 4 personen
ingrediënten
- 2 el zonnebloem olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 liter kippenboillon
- 3 el appelmoes
- 400 gr tomatenblokjes
- 2 el suiker
- 3 eieren
- 3 el maizena
- 100 gr tauge
Instructies
-
Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit in 2-3 minuten daarin de ui, knoflook, tomatenpuree en gemberpoeder. Voeg ook 1 lepel water toe.
-
Voeg dan de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes met vocht en de suiker toe. Kook de soep nu 15 minuten op laag vuur.
-
Ondertussen maar je een dunne omelet met de eieren. Klop daarvoor de eieren los. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan. Hoe groter de pan, hoe platter de omelet. Als de olie heet is, kunnen de los geklopte eieren in de pan. Bak de omelet aan beide kanten 1-2 minuten.
-
Haal de omelet uit de pan en leg op een snijplank. Snij de omelet in dunne reepjes.
-
Doe 3 eetlepels water in een kommetje. Voeg de maizena toe en roer tot een glad papje. Voeg de maizena al roerend toe aan de soep. Laat nog even doorkoken tot de soep licht gebonden is. Maak de soep op smaak met zout en peper.
-
Voeg dan de omelet reepjes en de taugé toe. Bewaar een handje taugé voor decoratie. Kook nog 1 minuut zacht door en zet de warmtebron dan uit.
-
Schep de soep in kommen. Decoreer met de achtergehouden taugé.
Laat een reactie achter