Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Chinese tomatensoep

Image Alternative Text

Een heerlijk zoet-frisse soep die niet snel verveeld. Redelijk eenvoudig om te maken en je hoeft er niet voor uit eten bij de Chinees. Lekker selfmade!

Chinese tomatensoep

Kook/bak tijd 30 minuten
Totale bereidingstijd 30 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 2 el zonnebloem olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 liter kippenboillon
  • 3 el appelmoes
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 el suiker
  • 3 eieren
  • 3 el maizena
  • 100 gr tauge

Instructies

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit in 2-3 minuten daarin de ui, knoflook, tomatenpuree en gemberpoeder. Voeg ook 1 lepel water toe.
  3. Voeg dan de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes met vocht en de suiker toe. Kook de soep nu 15 minuten op laag vuur.
  4. Ondertussen maar je een dunne omelet met de eieren. Klop daarvoor de eieren los. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan. Hoe groter de pan, hoe platter de omelet. Als de olie heet is, kunnen de los geklopte eieren in de pan. Bak de omelet aan beide kanten 1-2 minuten.
  5. Haal de omelet uit de pan en leg op een snijplank. Snij de omelet in dunne reepjes.
  6. Doe 3 eetlepels water in een kommetje. Voeg de maizena toe en roer tot een glad papje. Voeg de maizena al roerend toe aan de soep. Laat nog even doorkoken tot de soep licht gebonden is. Maak de soep op smaak met zout en peper.
  7. Voeg dan de omelet reepjes en de taugé toe. Bewaar een handje taugé voor decoratie. Kook nog 1 minuut zacht door en zet de warmtebron dan uit.
  8. Schep de soep in kommen. Decoreer met de achtergehouden taugé.

Gerelateerde berichten

1 Comment
    Leave a comment

    Welkom!

    product
    Lizette
    Foodblogger

    Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

    Nieuwsbrief