Jij koopt vast ook wel eens zo’n netje met limoen of citroen. Meestal heb je er minder nodig voor je gerecht dan er in het netje zitten. Nou, ik weet er nu heel goed raad mee… Maak er deze verrassende voorjaarsboter mee voor op een stokbroodje of toast.
Citroen-boter
Kook/bak tijd 15 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid 250 gram
ingrediënten
- 250 gr roomboter ongezouten
- 1 citroen
- 1 limoen
- 5 takjes Peterselie
- Zout en peper
Instructies
-
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen zodat die heel zacht is.
-
Was de citroen en de limoen met warm water schoon. Rasp de helft van de citroen en de hele limoen.
-
Was de peterselie en schut droog. Hak of knip de blaadjes fijn.
-
Doe de boter in een snijmachine. Meestal is dit een standaard product bij een staafmixer.
-
Voeg de rasp van de citroen en limoen toe en ook de peterselie. Voeg wat zout en peper toe. Meng met behulp van de snijmachine alles tot een mooie egale boter.
-
Leg een stuk bakpapier op een werkblad. Schep de boter op het bakpapier. Doe dat in een streep van 10-15 cm.
-
Vouw het bakpapier dubbel en vorm met je handen de boter tot een mooie rol. Wrijf met je handen over de rol van binnen naar buiten zodat eventuele luchtbelletjes onder het papier weg zijn.
-
Rol het papier nu verder om de boter heen en maak er een ‘snoepje’ van door met keuken touw te werken. (zie afbeelding)
-
Leg de rol voor minstens een uur in de koelkast. Nog lekkerder is de boter als die een nacht over in de koelkast heeft gelegen.
-
De boter moet een half uurtje uit de koelkast liggen om de boter mooi smeerbaar te kunnen serveren.
Laat een reactie achter