Categorie: Sauzen/smeersels

 • Citroen-boter

  Citroen-boter

  Jij koopt vast ook wel eens zo’n netje met limoen of citroen. Meestal heb je er minder nodig voor je gerecht dan er in het netje zitten. Nou, ik weet er nu heel goed raad mee… Maak er deze verrassende voorjaarsboter mee voor op een stokbroodje of toast.

 • Mayonaise

  Mayonaise

  Jaren geleden maakte ik voor de eerste keer mayonaise, en wel in een bijzondere context; een teambuilding! Zo verschillend als we waren…er moest worden samen gewerkt. Zo verschillend als de ingrediënten voor mayonaise zijn, het moet een…

 • Geweckte tomaten-pastasaus

  Geweckte tomaten-pastasaus

  Wat is het soms toch heerlijk hé, gewoon een bord spaghetti na een heerlijke dag werken. Of als je veel eters krijgt, dan maken we simpelweg een grote pan vol. De saus van je pasta is vaak de grote smaakmaker. Daar valt of staat een hoop mee. Voor we het in de gaten hebben kiepen we wat ‘poeder’ en water bij elkaar…en hopla…pastasaus. Ja? nee toch?! Met dit recept maak jij je eigen pastasaus. Het leuke is dat je er zelf ook mee kan spelen hoeveel kruiden je er in doet. Het recept zorgt er in ieder geval voor dat je wat voorraad hebt en je nog eens spontaan wat extra eters kan krijgen.

 • Kruidige fritessaus

  Kruidige fritessaus

  Zaterdag is patat-dag! En wat is er dan lekkerder als zelfgemaakte frieten met een ‘zelfgemaakte’ saus en wat gesnipperde ui erbij. Dit recept kan ik bijna geen recept noemen. Het eindresultaat is een heerlijk kruidige fritessaus maar de ingrediënten zijn bijna nep ;)…maar ja…toch echt te lekker om het jullie te onthouden. Maak de saus NU en begin daarna aan je frieten. Eet smakelijk alvast!

 • Kruidenboter met tuinkruiden

  Kruidenboter met tuinkruiden

  Op stokbrood of op een toast…deze kruidenboter doet het altijd goed bij je gasten! Een krachtige smaak die je mond verwend en waarvan je meer wil. Heel eenvoudig en verrassend. Voortaan laat jij h’m staan bij de supermarkt.