Asperge soep

Het ís nog asperge tijd, dus grijp je kans! Met deze zacht zoete soep leer je de asperge nóg meer waarderen! Een zomerse soep voor een zonnige dag!

Asperge soep

Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 40 gr roomboter ongezouten
  • 40 gr bloem
  • 400 gr Asperges
  • 1 stuks kippenbouillon blokje
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 1/2 theelepel Nootmuskaat
  • 6 plakken ham schouder of achter ham
  • 2 stuks lente/bos uitjes

Instructies

  1. Schil de asperges. Dit doe je met een dunschiller. Leg de asperges plat neer. Snij de onderste 3-4 cm van de asperge af. Dit is het houtige gedeelte en wordt niet gegeten.
  2. Snij de asperges in stukken van 3-4 cm.
  3. Snij de lente/bos ui in kleine ringen. Het groen kun je prima mee snijden. Hou de lente/bos ui apart.
  4. Kook de asperges 10 minuten in ruim water (ongeveer 1,5 liter) met daarin 40 gram boter. Haal na het koken de asperge stukken uit het water en bewaar het kookvocht met boter.
  5. Voeg de bloem en het bouillonblokje toe aan het kookvocht en vermeng goed met een garde. Breng het kookvocht aan de kook en laat op een klein vuurtje 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig.
  6. Spilts ondertussen het ei en neem de eidooier. Klopt de eidooier los in een kleine kom of grote mok.
  7. Voeg de melk en de nootmuskaat toe en meng goed. Neem dan met bijvoorbeeld een jus lepel wat kookvocht uit de pan en voeg al roerend toe aan het eimengsel.
  8. Voeg dan al roerend het ei mengsel in de pan met het kokende kookvocht. Er ontstaat al een mooi romige soep.
  9. Voeg de gekookte asperges en de gesneden lente/bos ui toe aan de soep en laat nog heel even doorkoken op klein vuur. Roer voorzichtig om de asperges niet kapot te maken.
  10. Neem 2 plakken ham en snij in dunne reepjes. Leg die op de soep vlak voor het serveren. Serveer de soep met wat losse plakken ham en een stokbroodje.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating