Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Gevulde kastanje champions

Image Alternative Text

Een snel en eenvoudig voorgerechtje, daar zitten we wel eens om verlegen. Wil jij je gasten verrassen en niet te veel tijd en moeite eraan kwijt zijn? Kies dan voor deze gevulde kastanje champions.

Gevulde kastanje champions

Hoeveelheid 5 personen

ingrediënten

  • 250 gr kastanje champions
  • 2 stuks lente/bos uitjes
  • 1/4 paprika rood
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 10 gr Parmigiano Reggiano kruimels (beter bekend als geraspte Parmezaanse kaas, te vinden in koeling)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Wrijf de champions schoon met een keukenpapiertje. Breek de steeltjes er zo uit dat de champion 'hoed' hol is. Leg ze op hun bolle kant op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  3. Snij de lente/bos-ui in fijne ringetjes. Ook het groene gedeelte kun je prima gebruiken. Bewaar een lepel vol ringetjes ter decoratie.
  4. Was de paprika en neem er 1/4 van (of gebruik het restje van een ander gerecht). Verwijder de zaadlijsten. Snij in dunne reepjes en daarna in kleine blokjes.
  5. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
  6. Bak er de paprika en lente/bos-ui in en bestrooi met peper en zout.
  7. Vul de champions met het paprika/ui baksel.
  8. Neem de overige olijfolie en smeer dat, met behulp van een bakkwast, op de randen en bovenkant van de champions.
  9. Bestrooi de gevulde champions met de Parmigiano Reggiano kruimels.
  10. Bak de champions 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Leg het gewenst aantal champions op een schoteltje en decoreer met de apart gehouden ui-ringetjes.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief