Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Gevulde portobello

Image Alternative Text

Maar dat ziet er gaaf uit! Inderdaad. En nog cholesterol bewust ook. Want weet je dat paddenstoelen en zwammen veel vitaminen en kalium bevatten? Deze uit de kluiten gegroeide kastanje champignon is niet heerlijk te combineren met groenten en kaas. Paddenstoelen zijn een heel goede vleesvervanger. Dit recept is weliswaar niet vegetarisch, maar wel zo te maken.

Gevulde portobello

Hoeveelheid 2 personen

ingrediënten

  • 4 stuks portobello te vinden in het koelvak bij de champignons
  • 1 aardappel van ongeveer 400 gram
  • 250 gram gerookte hamblokjes
  • 10 takjes Peterselie
  • 1 stuks ui
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  1. Zet een pan met ruim water op de warmtebron en breng aan de kook.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Schil de aardappel en snij en kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm (of iets groter). Kook de blokjes 5 minuten in het al kokende water. Giet daarna af en laat uitstomen.
  4. Ondertussen schil en snipper je de ui. Knip de peterselie en bewaar wat ter decoratie.
  5. Neem de mozzarella bol en laat uitlekken. Snij ook die ik kleine stukjes of blokjes.
  6. Vermeng nu de aardappel, peterselie, ham blokjes, mozzarella, 4-5 eetlepels olijfolie en de ui met elkaar. Bestrooi met wat zout en royaal peper. Vermeng alles met elkaar.
  7. Neem de portobello's en wrijf de bovenkant schoon met een papiertje. Leg ze met de bolle kant naar boven. Verwijder de steel en snij die in kleine stukjes en meng dat door het aardappel mengsel. Neem een lepel en schraap voorzichtig de zwarte 'kammetjes' uit de bolling van de portobello. Voeg ook dat toe aan het aardappel mengsel.
  8. Neem en bakplaat en bedek die met bakpapier. Leg de portobello's daar op met de bolle kant naar beneden.
  9. Schep nu de portobello's vol met het aardappel mengsel. Waarschijnlijk hou je wel wat over. Dat kun je los op de bakplaat leggen.
  10. Bak het geheel 15-20 minuten in de oven.
  11. Serveer de gevulde portobello's met wat verse peterselie. Serveer de overige aardappel vulling er bij.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief