Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Gingerbread-man koekjes

Image Alternative Text

“Run, run, as fast as you can…” roept het brood mannetje in het sprookje. Het versgebakken gingerbread mannetje rent voor zijn leven omdat hij niet opgegeten wil worden. En terecht, want dat brood mannetje is zo lekker, dat opeten de enige optie voor ons is!

Het koekje komt van oorsprong uit Engeland. Al eeuwenlang is het brood mannetje geliefd, vooral nadat Koningin Elizabeth I het brood mannetje liet maken met met versiering van bladgoud erop. Het brood mannetje leent zich voor ruime (kinder)fantasie.

Gingerbread-man koekjes

Kook/bak tijd 45 minuten
Totale bereidingstijd 45 minuten
Hoeveelheid 30 stuks

ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 125 gr roomboter
  • 175 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 stuks ei
  • 4 el ahorn siroop
  • Versiering naar eigen inzicht

Instructies

  1. Neem de bloem en bakpoeder en zeef die boven een beslagkom. Voeg dan de gemberpoeder, kaneel, boter en suiker toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg het ei en de siroop toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Maak een bal van het deeg en verpak die in vershoudfolie. Leg voor 30 minuten in de koelkast.
  3. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit op het werkblad. Maak een plak van 3-4 mm dik. Neem het steekvormpje of snij de mannetjes uit met behulp van een kartonnen malletje.
  4. Leg je brood mannetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de mannetjes voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  5. Laat de gingerbread-mannen afkoelen voordat je ze gaat versieren.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief